Er der ingen faglige krav til vores politikere?

Januar sluttede i et orgie af politisk ballade, mange nye ministre og alverdens rokader. Jeg skal slet ikke gøre mig klog på substansen i denne politiske ‘soap opera’ på Christiansborg. Dog må jeg konstatere at formen og tonen fyldte mere ende det reelle indhold. Helt ærlig, hvor meget tror i ”Vikaren fra helvede” Karsten Hønge reelt har sat sig ind og gennemanalyseret ”Aktstykke 37 af 3. december 2013 om kapitaludvidelse i Dong Energy”?

Næppe meget, for dagsorden var en helt anden. Det var et internt opgør om SF’s politiske linje, en personkamp om magt, hævn og prestige. Ønsket om at føre symbolpolitik, fremfor reel politik til gavn, for fællesskabet. Personlig skuer Goldman Sachs da også i mine ører, men lad mig straks erkende, at jeg heller ikke har sat mig ind i den konkrete sag. Blandt de kapitalistiske forretningsfolk anerkender jeg Goldman Sachs faglige kvaliteter – de har bevist, de kan tjene penge; Mange penge. At de stygge kapitalister i aftalen sikrer sig mod de danske politikere og DJØF-styring er da – set i bakspejlet – yderst fornuftigt. Gid vi normale skatteplagede danskere bare havde samme mulighed?

Udfordringen er den banale, at danske politikere sjældent har været ude i det pulserende liv og aldrig været en aktiv del af erhvervslivet. De er gået direkte fra folkeskolen og ind i politik. Lad os lige tage et virkelighedscheck af de nye ministre:

Sofie Carsten Nielsen, vores nye Uddannelses- og forskningsminister. Sofie er højt uddannet: Cand.scient.pol. Master i europæisk politik og administration, men den praktiske erfaring? Politisk chef i Ingeniørforeningen, IDA. Souschef, Ligestillingsministeriet og Politisk konsulent i Europa-Parlamentet. Sofie har aldrig været ude i erhvervslivet, aldrig nogensinde – men en super DJØF-pige.

Mogens Jensen, vores nye Handels- og Udviklingsminister har aldrig været ude i erhvervslivet. Hele karrieren har udviklet sig i fagbevægelsens trygge rammer. Nu skal jeg også være lidt retfærdig; Mogens har da gennemgået Fagbevægelsens lederuddannelse på LO-Skolen i Helsingør fra 1997 til 1999. Det danner jo masser af solidaritet til, at lede et tungt ministerium og kæmpe benhårdt for erhvervslivets sag.

Når den gode Mogens nu skal være Danmarks frontfigur er det jo yderst interessant at iagttage hvilke mærkesager, der kom frem i medierne? Ja, den er lige til højrebenet: Den 50-årige åbent homoseksuelle Mogens Jensen har bla. været bestyrelsesmedlem i ”Copenhagen Pride”!

Dan Jørgensen, vores nye minister for Fødevarer, Landbrug & Fiskeri; super uddannet. Har studeret statskundskab på Aarhus Universitet og University of Washington. Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 2004. Har en lang karriere i EU, som han sikkert får god gavn af i sin nye position. Men nu skal han slås med Landbruget og deres formand – Struers tidligere Venstre-borgmester, kyllingeproducent og minkfarmer Martin Merrild. Gad vide om hans påstående karriere som opvasker i cafeteriet hos Bilka i Odense vil skabe det fornødne fundament i den tvekamp. Personlige erfaringer fortæller, at Merrild er en ”killer”, hvor personlige ambitioner tæller mere end det fornuftige valg for fællesskabet.

Har denne blog så overhovedet en eksistensberettigelse på blogs.conzoomer.com? Både ”Ja” og ”Nej”! Lad os lige tage  ”Ja”-vinklen:

”Vikaren fra helvede”, Karsten Hønge, indtræder i Folketinget grundet en sygemelding. Straks er han på alle medier med budskabet om at ledelsen i SF er en flok larmende idioter. Hvorfor? Personligt ved jeg det ikke – og alligevel? Er der tale om et personligt hævnakt, mod SF formanden Annette Vilhelmsen, der med rette kan føle sige personligt snigløbet?

Hvem var det, der i Folketingsvalget i 2011 snuppede Karsten Hønge’s plads i Folketinget? Ja, det gjorde Annette Vilhelmsen! Surt show for en levebrødspolitiker som Karsten Hønge, der åbent erkender, at han ikke har været på arbejdsmarkedet i de sidste 20 år. Goldman Sachs var undskyldningen. Men personlige hævnmotiver er nok den reelle forklaring.

Det er disse mennesker, som bestyrer din indkøbskurv; Styrer udbuddet, vogter fødevaresikkerheden og ikke mindst størrelsen af bon’en, når du endelig kommer frem til kassen. Kan vi ikke blive enige om, at den indsats ikke efterlader megen ros?

Jeg var i udlandet hele ugen, og kunne personlig opleve hvordan de lokale medier dækkede dette politiske show med stadig større smil. I den situation, gemmer du dit danske rødbede farvede pas, for vores folketing politikere kan kun betegnes med et ord: Landsskadelige! At pinlige også er passende gør det ikke kønnere at se på…

En skamplet for Danmark.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>