Få nu fokus på det vigtige: Find de sande usunde kemikalier!

Vi omgiver os med masser af kemikalieprodukter i vores hverdag som forbrugere. Emballager, konserverings- og farvestoffer i maden, blødgørere i plast oma. Derfor gør det også stor kollektiv nytte at have en offentlig instans til at vogte over forbrugernes sundhed som har faglig forstand på de mange kemikalier vi omgiver os med. Styret af vores øverste ledelse; Politikerne.

Nogle tyr til halvreligiøse dogmer om komplet afhold af omgang med disse kemikalier andre har en mere selektiv tilgang og nogle vi endda omgås disse tankeløst. Hver sin smag. Men vi skal da i det mindste have overblikket over hvad der er godt eller skidt. helt ned på forbrugerniveau.

Så når lederen i dagbladet INGENIØREN råber vagt overfor prioriteten af den politiske indsats er det værd at bemærke for os almindelige forbrugere, som står i krydsfeltet mellem de politiske magtspil og fagkundskabens mere nøgterne tilgange.

For at citere en del af lederen: “For at gøre fortvivlelsen komplet har DTU netop fastslået, at vi slet ikke har styr på tusindvis af kemikalier, som vi omgiver os med i hverdagen. En modelscreening af 70.000 af dem udpegede 700 som potentielle skadevoldere. De optræder i bl.a. madvarer, medicin, gummi, plastic, cigaretter, kosmetik, flammehæmmere og myggespray.”

Så i stedet for, at rende rundt og bestille uvildige advokatundersøgelser for at undersøge det umiddelbare eller kommisioner for at komme med anbefalinger der fritager politikerne ledelsesbeslutninger; Burde vi i det mindste ikke få styr på det nære, som tager fat i kernen af samfundet: Sunde danske borgere?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>