Hvem vogter vagthunden?

Forbrugernes vagthund – Forbrugerombudsmanden – er i grove træk vores alles forsvar mod misvisende og ulovlig markedsføring. Eller som de selv skriver på deres web’s forside : “Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der bl.a. fører tilsyn med, at erhvervsdrivende overholder reglerne for markedsføring”.

Så skulle vi jo alle gode borgere, kunne hvile trygt med vores viden om, at der ligger en årvågen kamphund, for vores fødder og holder øje. Holder øje med, om alle de ”slemme” virksomheder misleder os forbrugere.  – Oftest med ussel mammon, som ledestjerne. Men vi ved at vores vaghund – Forbrugerombudsmanden – sørger for at alt hvad de ”slemme” virksomheder siger og skilter med er korrekt anført. Alt sammen så vi forbrugere kan tager stilling til objektive og sandfærdige valg.

Alle vi borgere skal se Forbrugerombudsmanden som det nødvendige organ for beskyttelse af forbrugerne, som alternativt vil stå i et informativt ragnarok.

Som markedsførende virksomhed er der også sund fornuft i at lytte og følge Forbrugerombudsmandens retningslinjer (udover loven) fordi det dels bunder i sund fornuft, forbrugervaner og endda god skik og etik. Blandt andet når der skal skiltes med hvad en vare koster og hvad forbrugeren reelt får…

Nogle gange synes disse håndhævelser overdrevent udført af selvsamme organ, men en nidkærhed som synes acceptabel af os forbrugere, set i lyset af konsekvensen hvis den ikke var til stede. Spørgsmålet er blot om Forbrugerombudsmanden er et ægte ”Pit bull”, eller blot en lille arrig ”pekingeser”.

Spørg de større aktører i dagligvarehandlen, så er svaret desværre nok: ”Politisk skødehund”, som er sat i verden for at give politikerne legitimitet overfor deres vælgere. De cirka 20 ansatte under Forbrugerombudsmanden ledelse, kan kun hidse sig op – og gøre en forskel – i enkelt sager, mest dem med maksimal medie bevågenhed. I dagligdagen har industrien højst et skuldertræk til overs for den kære Forbruger ombudsmand og hans få trofaste disciple.

Personlig undres jeg over at Forbrugerombudsmanden, som nok den eneste ‘virksomhed’ i Riget, IKKE skilter med sine priser er på http://www.forbrugerombudsmanden.dk/ Forbrugerombudsmanden er netop i disse dage blevet udstyret med mandater til at udstikke bøder og omsætningsafhængige afgifter af alverdens ”betalingssurrogater”. Ingen steder kan jeg få at vide hvad dette nye tiltag, konkret betyder for min virksomhed? NEJ!

Hvor skal man så melde Forbrugerombudsmanden til for hans egen vildledende markedsføring? Forbrugerombudsmanden, måske? Tror du kan at sagen bliver behandlet inden for en rimelig tid? Næppe?

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>