Hvor finder jeg en cykelhjelm XXXXL??

Ja, jeg har hørt at jeg opfattes af mange som tykhovedet, sådan ren mentalt. Faktuelt har jeg endnu ikke fundet en cykelhjelm, som er dimensioneret til mit ja, store hoved. Jeg holder selv af versionen med store hoveder, store ånder. Men al den visdom skal jo beskyttes ude i trafikken, som i København City bedst kan betegnes som værende direkte livsfarlig. Jeg oplever min cyklende medtrafikanter, som en flok aggressive dødsforagtende tosser. Ja, undskyld på min daglige tur skal jeg da påregne mindst 2 ”svinere”, som mener jeg er i vejen.

Ok, det skal erkendes, at jeg ofte kører ganske adstadigt på min havelåge af en cykel. Et stilikon, fra en svunden tid hvor cykelklemmer var en fast bestanddel af cykeludrustningen, eller ”cikel” som de dengang sagde i de fine forstadshjem. Siden er sket meget, transporten til byen kan dårligt forsvares i bil. Trafikpropper, metrobyggeri og fuldkommen urealistiske parkeringspriser.

Der til et elitekorps af parkeringsvagter, der er deres vægt værd for Københavns kommune og staten. De ser det som en primære udgave, at uddele så mange parkeringsafgifter som menneskelig muligt. Indtjeningen i diverse parkeringsanlæg, må være enorm. Prisen pr påbegyndt time, er fuldkommen urimelig. Så har du jævnlige ærinder i København City, skal du vælge mellem bus, metro og tog eller dine cykel.

Retfærdigvis fungerer de kollektive trafikformer langt bedre end hvad du ellers hører, selv i myldretiden hvor al rullende materiel er proppet vanvittigt hårdt. Så din cykel er din bedste ven, så længe vejret arter sig fornuftigt. Jeg er erkender at min hastighed oftest er så lav, at jeg oftest bliver agterudsejlet af ”den grønne bølge”. Pænt holder jeg tilbage og venter på grønt, mens hovedparten af min med cykelister tager den for rødt.

Men din cykeltur er en udflugt med mange udfordringer, medtrafikanterne er blot en af flere. Skægt nok er de kvindelige de værste – eller bedste om man vil – når det gælder om at få frembragt budskabet klart og entydigt. Med lynets hast er man, af en ellers nydelig ung dame udråbt som en ”fucking nar”, inden hun er over alle bjerge på sin supersmarte cityracer ofte med barn i bagagestolen. Jeg ser for mig hvor lidt pottetræning der skal til før junior i samme moment, kan give en ”fuck” fingeren mens mor sviner igennem (der kører faktisk mobilreklamer på TV med samme tema disse dage).

”Frisk asfalt på cykelstien”, kunne skabe de forståelige politikere en strålende politisk karriere båret ind på rådhuset af taknemmelige cykellister. Min daglige cykeltur gennem kommunen er en bumpende oplevelse, hullerne og dybe, er så mange at min bagdel er banket helt om i nakken, inden målet er nået.

Ligegyldig hvad, er cyklen fremtidens transportform i byen. Men det løser fortsat ikke mit helt store problem: En cykelhjelm i størrelsen XXXXL, løsninger modtages med stor glæde – inden jeg bliver kørt ned.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>