Hvorfor er vi danske så dumme?

Søndagens EU valg viser en skrigende inkompetence hos de danske vælgere, når populisten Morten Messerschmidt kåres som kejseren af EU og bæres ind i parlementet. Der vil Morten så sidde i en gruppe, med ligesindede kritikere fra andre EU lande, uden nogen form for indflydelse overhovedet. Poul Nyrop sagde i sin tid, at Dansk Folkeparti ikke var stuerene, hvilket han fik megen kritik for.

Den suveræne vinder sidder pt i Europe of Freedom og Democracy, i pænt selskab med andre nationale landsbytosser. I EU parlamentet siger man ikke den slags upassende ting om sine modstandere. Man undlader blot at kommunikerer med disse EU skeptikere overhovedet.

Så kære danskere, I har stemt på en sikkert dygtig, sympatisk  og flittig politiker. Desværre er hans synspunkter ubrugelige i det Europæiske projekt. Torske dumt venner; Generelt er vi politisk farveblinde på denne blog og enhver har ret til at stemme efter egne ønsker. Derfor kunne jeg heller ikke drømme om, at pege på en kandidat ligesom Messerschmidt skal have faglig ros for, at sætte dagsorden og vinde valget.

Søndag var den unge mand valgets suveræne vinder, over 400.000 personlige stemmer fortæller alt om opbakningen. Mandag og de næste 5 år er han og de mange danskere tabere. For Danske Folkepartis 4 mandater er ubrugelige, når det gælder reel indflydelse. Danmark har reelt set ikke længere 13 mandater, men kun 9 mandater – hvoriblandt der sikkert er endnu en eller flere landsbytosser.

Udfordringen er at vælgerne stemte på æbler, men dagligdagen i Bruxelles handler om pærer. Det er absurd, at de danske vælgere stemmer efter den hjemmelige politiske dagsorden, for når hverdagen melder sig, så arbejder de valgte politikere ud fra helt andre kriterier. Medlemmerne af Europa-Parlamentet sidder i politiske grupper – de sidder ikke efter nationalitet, men efter politisk tilhørsforhold. Der er i øjeblikket 7 politiske grupper i Europa-Parlamentet.

Hvis du og jeg skal være med til at bestemme hvilken vej EU skal gå, skal vi stemme på de kandidater der for lov til at sidde med der, hvor beslutningerne træffes. Og når det handler om indflydelse på de EU-initiativer, der skal forbi Europa-Parlamentet, gælder det om at vi styrker Danmark og de danske stemmer i de politiske grupper, der kan gøre en forskel. Det nytter ikke noget at sende kritiske røster ned i de marginale grupper på de politiske yderfløje. De sidder på tomme stole uden indflydelse.

Var der blot en snusfornuft, så burde stemmer været gået anderledes. Reelt set til politikere, vi måske ikke er politisk enige med. Men politikere, der med en bred vælgeropbakning kunne sætte sig på de tunge udvalgsposter de næste 5 år.

Sådan som valget faldt ud, fik Lars Løkke en vælgerlussing, Messerschmidt fik sine 15 minutters berømmelse og resten har jeg allerede lykkelig glemt.

Det er jo ikke engang morsomt, for konsekvenserne er forfærdelige. Sundhedspolitik, fødevarepolitik, forbrugerbeskyttelse – alle de ting i dagligdagen, som er CONZOOMERs kerneområde, er reelt set uden for dansk indflydelse. Hvis der blandt de valgte er en enkel fornuftig politiker bliver vedkommendes næste 5 år en kamp mod overmagten.

Alt imens vil Messerschmidt dyrke alle EU´s dårligdomme for åbent tæppe på den hjemmelige scene. Tænk vi danskere er så dumme, at populismen tager over til skade for indflydelsen på vores egen dagligdag. DUMT…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>