Jeg flytter til månen…

Alle siger at græsset er grønnere på den anden side af hegnet, om det også gælder måneosten, eller hvad månen nu egentlig er lavet af? Ved det ikke, blot at vi alle på den danske lille klode har behov for et helikopter vue fra oven. Fælles behov for at fjerne os fra dagligdagens små fnidder, op og se på de rigtige udfordringer.

Debatten i samfundet er præget af et stadig mere indsnævret “Tunnel syn”, hvor den enkle udfordring alene diskuteres isoleret og aldrig bliver set i en større sammenhæng. Se selv de aktuelle sager i medieskoven.

Overordnet er EU debatten altid en solid slagmark, ingen politikere tør fortælle os vælgere, at den øknomiske bundlinje i medlemsskabet er et stort plus. Vi alle sammen får mere ud af EU end vi betaler i kontingent, også selv om vi sender børnepenge til nogle børn i Bulgarien.

Og holdt lige der, her har vi igen et aktuelt eksempel på politisk tunnel syn, som enhver politiker og kommentator med respekt for sig selv har kastet sig ind i. Reelt set er det mere symbol politik end et reelt problem. Debatten har kostet 100 gange mere en beløbet der reelt sendes ud af Danmark. Hvorfor er der ingen der istedet dobbelt checker effekten at de mange kroner, der fuldt berettiget sendes til diverse udviklingslande?

Hvorfor er der ingen debat om vores nyudnævnte Handels- og udviklingsministeren Mogens Jensen, tungt placeret i Udenrigsministeriet. Hvor er det lige Mogens i sit ministerium gør en forskel? Hvor er det han fremmer Danmarks interesser? Eneste gerning hidtil, er da bøssen Mogens Jensen ankom til homofobi-land Uganda og i deres hovedstad Kampala forsøgte at snakke landets regering til rette omkring deres holdninger omkring homofile.

Kom on Mogens, hvad nytte har dit besøg givet? De lokale er høflige, for de går kun nødig glip af dine udviklingskroner. Men tage dig seriøs, næppe? – måske opleves du lidt sød? Forhåbentlig søger du ikke længere ned i tunnelen, istedet søger at gøre en forskel – til gavn for Danmark?

På fødevare fronten, er der ihvertfald behov for nogen får et frisk overblik. På trods at danske forbrugere har verdens dyreste dagligvarer, så melder de store kæder som Coops og Supergros ud om millionunderskud. Ikke småpenge, men mange 100 million kroner huller.

Især lavpriskæden Fakta har tabt forbrugerne. “Det tager kun 5 minutter at handle i Fakta”, deres eget reklameslogan. For en gang skyld helt sandt, det tager 5 minutter – for så er der ikke mere at komme efter.

Senest fortæller fødevarestyrelsen, at der er møgbeskidt ude i de mange butikkerne. Det vidste vi godt i forvejen, men alligevel ret ulækkert.

Sum sumarium, jeg tror deres blog redaktør har godt af, at komme lidt bort. Få muligheden for at se det hele lidt fra oven, glædes over den begrænsede tyngdekræft på månen. Stilheden og mulighederne for eftertanke. Jeg er jo ikke alene, måske skulle jeg inviterer Mogens Jensen og dansk dagligvarehandel med på turen. Give dem muligheden for at rette hovedet op og fokusere på kunderne, der også er skatteydere og grundlaget for al aktivitet her på jorden.

Velkommen ombord.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>