Pølse, skal serveres med føl’se…

Så kunne DR1 her til aften slår dørene op til endnu en ’kød-skandale’ og dykkede ned i den juridiske forskel mellem kød-indhold og den af almenheden opfattede.

Det er vel ikke en overraskelse at den underliggende tone i hele programmet sydede af ’Det-er-da-også-bare-for-galt’, selvom de (t)arme forkælede pølser fra GØL måtte fremstå som det udpenslede eksempel på folkets henrettelsesplads egentlig ikke har gjort andet end at følge de eksisterende regler og definitioner fra Fødevarestyrelsen.

Alligevel sidder der en eller anden følelse tilbage med, at borger-beskyttelsen mod falsk reklame et eller andet sted er spillet lidt fallit. Den gængse opfattelse af begrebet ’kød’ dækker nok mest over ren muskel i folkets bevidsthed og hvis det ikke er det, så er det noget andet – eks. bindemiddel eller flæsk og fedt… Burde disse termer ikke afspejle det af forbrugerne forventede, når nu varedeklarationer og indholdsgrænser netop er til for disse modtagere af kommunikationen?

Der er egentlig ikke noget galt med fedt eller flæsk – man kan endda give det prædikatet ”100% naturlige smagsforstærkere” – for nu at bruge lidt markedsføringsformulering. Men når en GØL-pølse bliver obduceret for åben skærm af en usleben journalist, der har været hos slagteren på Kultorvet, som præsenterer den vide forskel mellem en rigtig ’kød-pølse’ og en ’smags-pimpet’ en af slagsen, så er det vel vores kontrol-instanser og markedsføringsovervågning, som egentlig får serveret sin egen integritet på et fad…

Det så ikke så godt ud på fjernsyn.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>