Rimelig ufedt!

Kan du huske dengang man ku’ få en bakke Stryhns til omkring 12 danske dollars? Det er ikke så længe siden endda. Men så kom et par danske politikere indover og fik den brilliante idé, at få dansken til at spise mere fedtfattigt ved at ignorere smagsløgene og kigge dybere i deres lommer og pålægge dem fedtafgiften. En ren vindersag, eller…?

Selvfølgelig var det ikke det. Forbrugerene og borgerne er i det hele taget er som vand; Findes der sprækker i den vandtætte plan, så fosser det ud af dem. Og således grinede grænsebutikkerne hele vejen til banken og politikerne sagde dæmpet hovsa.

Nu er fedtafgiften godt nok fjernet men problemet med prisniveauer er, at de går sjældent tilbage til fordums leje. Kun op og i særdeleshed hvis der pålægges udefrakommende årsager (afgifter etc.). Fjernes afgiften igen, så bliver ‘tomrummet’ udnyttet til et forbedret dækningsbidrag for producenten. Intet andet… Tilbage står forbrugeren (Skatteborgeren) med regningen for det ‘Hovsa’.

Så nu melder Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen også klart ud i en pressemeddelelse: Adskillige produkters priser er forblevet oppe. Tag og læs her . Det er vist ikke til at tage fejl af; Prisdynamik er noget selv ikke politikere kan kontrollere – nærmest kun fordyre!

Jeg kan ikke engang sige ‘ommer’, for så laver de måske bare endnu mere fordyrende tiltag.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>