Socialt ansvar gælder begge veje

Livets lykkesagligheder bringer mig rundt i Europa i denne periode, hvorfra jeg igen og igen iagttager vores lille demokrati derhjemme. Nogen lykkelig oplevelse er det ikke, snarere stiller det oftest spørgsmålet: ”Hvorfor flygter vi ikke alle sammen, i hvert fald den forsvindende lille del af befolkningen, der ikke allerede er på offentlig forsørgelse?”

Husholdningsbudgettet er også finansiering af P-bøder, hvor det i Danmark er en indtægt, der medregnes aktivt i de offentlige budgetter. Personligt hvor det mig led, var søndagen hvor Mærsk præsenterede deres nye gigantiske ”Triple E”, verdens største containerskib for københavnerne. En folkefest, hvor vi gik og var stolte over at være danskere ude på Langelinje i strålende solskin.

Festen stoppede brat, da de mange familier kom tilbage til deres biler. Der var sat P-bøder – overalt. Ikke fordi nogen holdt i vejen, alene fordi folk overtrådte Færdselsloven § 29, stk. 1, nr. 8. Ærligt, så kender jeg ikke denne regel. Men den siger, at du ikke må holde ved en spærrelinje, hvis der ikke er 3 meter mellem linjen og bilen. Hvis du heller ved hvad en spærrelinje er, så er det altså en dobbeltoptrukken linje, midt på vejen.

Måske manglede der 10 cm. denne søndag, dels fungerede trafikken gnidningsløst. Så hvorfor skal Københavns Kommune, ødelægge den gode oplevelse for så mange familier? Det er ikke 2 tilfældige P-vagters arbejde, der var så mange bøder, at kommunen må have planlagt aktionen og kaldt hele P-korpset på arbejde. Kommunen har vidst, at de mange familier ville gå i fælden. Cheferne har sikkert siddet og budgettet gevinsten, og orienteret borgmesteren på forhånd. Personligt gik jeg ikke i fælden, da jeg betalte en mindre formue til Europark for at holde i en P-kælder.

Til sammenligning holdt jeg så fredag formiddag, mere end ualmindelig tåbeligt i Berlin. Tilmed noget længere end planlagt, så P-bøden var fuld berettiget. Parkeringsvagten, havde tilmed humor og masser af imødekommenhed. Men snakke mig ud af forseelsen kunne jeg ikke, nu overlever jeg nok også de 10 EURO en P-bøde koster i Berlin.

Forskellen er åbenlys, i København skal der hives ekstra mange penge hjem. I Berlin er det alene en adfærdsregulerende funktion, som alene skal betale omkostningerne ved P-korpset.

Min odyssé har bragt mig rundt på danske landeveje, med radioen tændt. Igen og igen har jeg måtte høre fagforeningen 3F rase mod ”Social dumpning”, hver gang undres jeg over lidt udsyn disse fagforeningsbosser har?

Det er disse mænd og kvinder, der med deres ikke-konkurrencedygtige lønkrav der har sendt eksempelvis hovedparten af dansk industriel fødevareproduktion ud af Danmark. Det er disse fagforeningsbosser, som bærer skylden for at Mærsk måtte lukke Lindø, så Danmarks nye maritime stolthed er bygget i Sydkorea.

Nu ved jeg godt at danske fagforeningsbosser sjældent kommer udenlands, men de kunne med fordel lære af den amerikanske tøjkæde: ”American Apparel”, som ikke står og hyler over konkurrencen. I stedet er de åbne og siger til kunderne, at ingen kan overleve på den lange bane, ved at købe ind til den lavest mulige timeløn. Det er ikke det samme, som de selv betaler nogen urimelig høj løn. Men de betaler en konkurrencedygtig løn, til de mange ansatte der arbejder på superoptimerede fabrikker i USA. De takker kunderne, fagforeningen og det offentlige for arbejdsroen, den der giver dem mulighed for at investere langsigtet. Fine produkter skabt i ro uden hylende fagforeningsbosser og ingen hovsa-politik. Masser af kunder, får budskabet i hver eneste butik over hele verden.

Hvornår har du oplevet en dansk politiker sætter konkret handling, bag de mange fine ord om dansk konkurrencedygtighed? Stop med at tænke for det er aldrig sket. Danmark skal helt ned i mudderet, før der kommer handling bag ordene. I 1814 gik den danske stat bankerot sidste gang, det kunne være en vej ud af al håbløsheden hvis staten og fagbevægelsen gentog succesen i 2014?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>