Tyskerne drikker jyderne ihjel!

Jeg har altid oplevet at jyderne var godt kvabsede, kvinderne udemærkede sig ofte med nogle velvoksne bagdele og mændene sås ofte med masser af skind til de mange tusser. I kan høre at mine fordomme lever og har det særdeles udemærket. Nu kan jeg tillade mig disse fordomme, da jeg personligt skal smide 15 kilo før badevægten holder op med at jamre. Men tykke mennesker fyldt med talent tavoveringer er en skamplet på Danmark; Tag det som en personlig sidebemærkning.

Jeg er i disse uger bosiddende i det sønderjyske, og tog bilen for at køre syd for grænsen. Ikke fordi jeg egentlig manglende noget, mest for at opleve stemning og se udbuddet i grænsebutikkerne. Ingen, der går ind i grænsebutik, kommer ud igen uden at have brugt penge. Nogle af de andre besøgende forventede, at konflikten i Ukaine og Mellemøsten eskalerede for ellers gav deres enorme indkøb ingen mening. Vi snakker bjerge af, ja hvad? Slik,øl, vin og spiritus! Vi snakker lørdagsslik i mængder, så det skal være lørdag hver dag - 24/7 – året rundt. Tag eks. et ægtepar; Hver deres volumøse korpus, antydede at det nok også var tilfældet. Den lille bil var læsset til mere end maksimum da de 2 skruede sig ned i sædet og kørte nordpå. Lykkeligvis for de 2 er tandlægerne også billige på den tyske side af grænsen.

Men priserne… Vi danskere er fuldkommen til grin!

Dansk dåseøl, 3 kasser a 24 kroner til 98 kroner. Prischekket på Conzoomer fortæller at det bedste danske tilbud i skrivende stund er 79,00 kr for en enkelt ramme i KIWI, altså en mérpris på 242% per ramme af 24 styk 33 cl.Jeg faldt også selv i tilbudsfælden og indkøbte 6 stk. 0,75 liter Leffe, belgisk øl i særklasse - faktisk min fávorit. Pris i Danmark ca 50 kroner for 1 flaske, i dag i grænseshoppen 6 flasker for ja, 98 kroner.

Faktisk vil jeg gerne have lidt ost, pålæg og så en pakke knækbrød. I de 2 grænsebutikker jeg besøgte, var det ikke det de fokuserede på. Men jeg fik da 300 gram Danablu med hjem for 24 kr. Knækbrødet kostede 7 kr. 150 gram meget fint skåret skinke sneg sig op på 18 kroner, mens en sampak med 2 forskellige spanske pølser (100 gram) sneg sig op på 13 kr. Jeg forlod butikken med en bon på 160 kroner. I Danmark snakker vi om 385,50 kroner, når man altså har jagtet varerne som tilbudsvarer og vælger de billigste tilbud i 4 forskellige butikker; altså en forskel på 241%. Det er bare ikke rimeligt, kære danske politikere! Iøvrigt påfaldende identiske forskelle om det er fødevarer eller dåseøl.

I sidste uge, var jeg aktiv på Folkemødet i Allinge. Andet sted har jeg stillet spørgsmålet: Politikerne lytter på Bornholm, men ændrer de så adfærd på Christiansborg?

Lørdag aften - festen havde godt tag i ”Allinge by night” - var den store Folkemødefest og alle var på gaden. Jamen, det var demokratiets venner som nød den kølelige sommeraften, nød hvordan vi i hinandens gode selskab havde brugt de seneste dage til at diskutere fremtiden og mulighhederne i vores demokrati. Den danske model er på alle måder presset. Økonomien er en udfordring som blev diskuteret igen og igen. Som skatteydere var der generel enighed om, at smertegrænsen er nået med det direkte og indirekte skattetryk den enkelte bliver presset ned af.

Danske fødevarepriser er blandt Europas højeste, takket være en hær af afgifter og oveni så momsen. Jamen vi kunne jo blive ved, men hvor skal velfæren så skæres? Hvem i samfundet skal holde for, når serviceniveauet skal rulles tilbage? Jamen det har alle en mening om, så længe det ikke er en selv det rammer. Lige præcis det standpunkt gør det uendelig svært at få truffet de ”rigtige” beslutninger.

Og konklusionen på Folkemødet er ganske klar: Til efteråret bliver der igen justeret på afgifterne. Næppe, til fordel for den enkelte borger… Afgiftskassen kommer i første række.

Så til mit spørgsmål vil jeg godt give et simpelt svar: ”NEJ”, De folkevalgte nød sommerfesten i Allinge, men når Folketinget mødes den 7. oktober kalder den politiske hverdag igen. Det danske afgiftstryk gør Jyderne til alkoholikere mens de æder sig igennem bjerge af slik. Trist, men virkeligheden 2014.

Vi har de politikere vi fortjener; Vi har jo selv valgt dem!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>